Верховна Рада заборонила банкам штрафувати позичальників за протерміновані кредити на час карантину

1712 0
Відповідний законопроєкт у другому читанні підтримали 344 народні депутати.
Фото Марії Стахів

Фото Марії Стахів

Верховна Рада під час засідання 16 червня ухвалила у другому читанні зміни до Господарського кодексу, що передбачають звільнення від штрафів позичальників банків на час карантину. Про це ідеться на сайті парламенту.

Ідеться про звільнення позичальника від неустойки, штрафу, пені за прострочення виплати кредиту у період карантину, запровадженого через епідемію коронавірусу, а також у 30-денний період після завершення карантину. 

Читайте також: Як перетворити кризу в можливість. Львівські підприємці про нові виклики і рішення для бізнесу

«Запровадження змін дозволить уповільнити економічний спад, зберегти підприємства від банкрутства, зберегти робочі місця, сприяти наповненню державного та місцевих бюджетів, пришвидшити відновлення економіки після закінчення карантину, сприяти зростанню доходів роботодавців і працівників, сприяти забезпеченню своєчасної виплати  заробітних плат тощо», – ідеться у пояснювальній записці до законопроєкту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!