Верховна рада збільшила покарання за нетверезе водіння до 17 тисяч гривень

2594 0
Водіїв, затриманих за кермом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння повторно, штрафуватимуть на 51 тисячу гривень.
фото: www.autocentre.uа

фото: www.autocentre.uа

Сьогодні, 22 листопада, Верховна Рада України ухвали законопроект, що, зокрема, передбачає збільшення покарання за нетверезе водіння, ідеться на сайті ВРУ.

Це законопроект №7279-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень». Його підтримали 239 народних депутатів.

Читайте також: П'яна справа. Що заважає судити нетверезих водіїв швидко і справедливо

Відтак, перебування за кермом у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння чи під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, каратиметься штрафом від 17 тисяч до 34 тисяч гривень. Також таких водіїв позбавлятимуть права керування транспортним засобом на термін до трьох років. За повторне таке порушення передбачається штраф у розмірі 51 тисяча гривень.

Читайте також: Дорожній Pitbull. Як у Львові полюють на нетверезих водіїв

Також у законопроекті ідеться про запровадження інституту кримінальних проступків, що має спростити розслідування кримінальних правопорушень невеликої тяжкості та зменшити навантаження на слідчі органи. Запровадження інституту потребує ще внесення змін до Кримінального кодексу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!