Верховна Рада зняла із себе недоторканність

2199 0
Рішення підтримали 373 депутати.
Фото: policy.info

Фото: policy.info

Сьогодні, 3 вересня, парламент ухвалив в цілому Закон «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)». Про це повідомляє інформаційний портал депутатів.

Читайте також: У Верховній Раді створили п'ять фракцій

Законопроект представив представник президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський.

«Проект Закону залишає чинною норму, згідно з якою депутата не можна притягнути до відповідальності за те, що він пропонує і говорить. Тобто зняття недоторканності – це не політичне переслідування. Мова йде про скасування касти недоторканних», – прокоментував він і додав, що КСУ дав позитивний висновок щодо законопроекту.

Законопроектом пропонується викласти статтю 80 Конституції України у новій редакції, що скасовує положення, за якими народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, тобто народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!