Верховна Рада знизила «зелений» тариф на електроенергію

1666 0
За відповідне рішення проголосували 288 депутатів.
фото: ecosvit.net

фото: ecosvit.net

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, яким знижує «зелений» тариф на електроенергію. Про це повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Тереграм-каналі.

За відповідне рішення проголосували 288 депутатів. Відповідно до документа, передбачають зниження «зеленого» тарифу для сонячних та вітроелектростанцій (які ввели в експлуатацію з 2013 року), встановлюють граничні ціни в аукціонах та запроваджують відповідальність за небаланси відпущеної електроенергії гарантованому покупцю.

Читайте також: Вітер змін: Як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція

За словами прем’єра, документ дозволить зменшити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій – на 7,5%.

«На практиці це означатиме, що держава та всі українці заощадять майже 7 млрд грн щорічно. До 2030 року меморандум дозволить зменшити об’єм виплат «зеленій генерації» приблизно на 2 млрд євро», – каже він.

Рада також зобов’язала Кабмін передбачити у державному бюджеті видатки на фінансову підтримку гарантованого покупця для оплати електричної енергії, виробленої з альтернативних джерел.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!