Верховний Суд остаточно заборонив діяльність «партії Шарія»

800 0
«Партія Шарія» - це перша партія, якій остаточно заборонена діяльність в судовому порядку.
Фото: АНАТОЛІЙ ШАРІЙ

Фото: АНАТОЛІЙ ШАРІЙ

Верховний Суд на засіданні 6 вересня відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної сили «партія Шарія», і таким чином, остаточно заборонив її діяльність в Україні. Про це повідомляє «Рух чесно» із зали суду.

«Партія Шарія» просила суд скасувати рішення першої інстанції про свою заборону і прийняти нове рішення про відмову у задоволенні позову Мін’юсту щодо заборони. 

Відомо, що засідання тривало з 09.00 до 17.00. Адвокати партії заявляли, що Шарій та його відео нібито не мають стосунку до партії, він є її членом та не входить до керівних органів. Зауважимо, «Партія Шарія» - це перша партія, якій остаточно заборонена діяльність в судовому порядку.

Читайте також: В Іспанії затримали Анатолія Шарія, якого підозрюють у держзраді

Додамо, що в СБУ причинами для заборони партії назвали матеріали про причетність Шарія та провідних функціонерів «партії» до:

  • дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні;
  • поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету та територіальної цілісності України;
  • підриву державної безпеки;
  • пропаганди війни, насильства в умовах військової агресії рф.

Нагадаємо, правоохоронні органи Іспанії 4 травня затримали Анатолія Шарія, якого в Україні підозрюють у держзраді. За даними СБУ, він здійснював діяльність на шкоду нацбезпеці України в інформаційній сфері. У спецслужби є підстави вважати, що Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Однак, 5 травня суд відпустив підозрюваного в держзраді Шарія, доки Україна не подасть запит про його екстрадицію. Суддя заборонив блогеру залишати країну, в нього забрали паспорт і зобов’язали кожні 15 днів з’являтися в найближчому суді.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!