Політична реклама

Верховний Суд визначив вартість закордонного паспорта - 170 гривень

1531 0
Верховний Суд України своїм рішенням остаточно визначив вартість закордонного паспорта в 170 гривень.

Про це повідомили в прес-службі партії «Демократичний альянс».

Все, що перевищує 170 гривень за оформлення паспорта, - незаконні збори Державної міграційної служби України. З 3 грудня кожен службовець ДМС, що зобов´язує громадянина платити додаткові кошти, скоює кримінальний злочин за ст. 364 КК - зловживання владою або службовим становищем, та ст. 382 - невиконання рішення суду.

Так, для отримання закордонного паспорта потрібно подати лише квитанцію про сплату держмита або документ, що підтверджує право на звільнення від його сплати, заяву- анкету, паспорт громадянина України, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера та дві фотографії розміром 3,5х4,5 см.

Раніше, 17 вересня, Вищий адміністративний суд України визнав, що за виготовлення закордонного паспорта потрібно сплатити не тільки держмито в розмірі 170 гривень, а й держпослуги (87 гривень), а також вартість бланка паспорта (120 гривень).

Джерело: Львівський портал


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!