Верховний Суд визнав винною Львівську міськраду у бездіяльності через використання Грибовицького полігону

1504 0
Суд також зобов'язав міську раду виділити ділянку для будівництва нового полігону.
Ілюстрація: Богдан Михалусь

Ілюстрація: Богдан Михалусь

Верховний Суд визнав Львівську міську раду винною у бездіяльності через використання Грибовицького сміттєзвалища, на якому загинули чотири людини. Про це інформують в Офісі генерального прокурора. 

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний завод у Львові. Приклад Польщі

«Судом визнано протиправною бездіяльність міськради, яка не забезпечила закриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів», – йдеться в Офісі генпрокурора.

Міську раду також звинуватили у тому, що вона не провела рекультивацію полігону, не вибрала земельну ділянку для створення нового полігону, а також не побудувала завод з переробки відходів та сміттєсортувальний комплекс. 

Суд встановив факт невиконання ЛМР своїх зобов’язань щодо забезпечення екологічної безпеки.

У Генпрокуратурі зазначили, що головний державний санітарний лікар Львівської області ще у 2003 році виніс постанову про припинення експлуатації полігону. 

Пожежа спалахнула  на Грибовицькому сміттєзвалищі 28 травня 2016 року. Тоді внаслідок зсуву грунту загинули 3 рятувальники і один еколог ЛКП «Збиранка», тіло якого так і не знайшли. Через трагедію на лаві підсудних опинилися 4 людини, але у цій справі досі ніхто не покараний за незадовільний технічний стан сміттєзвалища. Зокрема, ексчиновника Львівської міськради виправдали у трагедії Грибовицького сміттєзвалища.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище через 5 років після трагедії. Які роботи тут проводять 

Нагадаємо, що Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. Потужність майбутнього заводу становитиме 240 тисяч тонн відходів на рік. Збудують його біля очисних споруд «Львівводоканалу» на вул. Пластовій, 13. Наразі там тривають підготовчі роботи.

На місці Грибовицького сміттєзвалища планують створити парк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!