Верховний суд визнав законним мораторій на російську попсу на Львівщині

7498 1
Рішення про мораторій на російськомовний культурний продукт Львівська облрада ухвалила у вересні 2018 року.
Ілюстрація: lviv1256.com

Ілюстрація: lviv1256.com

Верховний Суд України постановою від 15 серпня 2019 року визнав законним мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на Львівщині. Про це ідеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Верховний Суд визнав, що суди попередніх інстанцій допустили неправильне застосування норм матеріального права, задовольняючи позови щодо визнання протиправним та нечинним рішення ЛОР «Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області».

Читайте також: Адмінка за шансон. Чи може Львів ефективно протистояти російськомовній попсі

Таким чином, Верховний Суд скасував рішення двох судів, які вважали, що рішення облради про мораторій є незаконним.

Як пояснює начальник юридичного відділу облради Андрій Мельник, Верховний Суд України задовольнив касаційну скаргу облради та скасував рішення судів нижчих інстанцій у справі щодо російськомовного культурного продукту, передає пресслужба ЛОР.

«Таким чином Верховний Суд України підтвердив законність рішення Львівської обласної ради щодо встановлення мораторію на території Львівської області на публічне використання російськомовного культурного продукту. Відтак рішення Львівської обласної ради є законним і чинним», – каже Андрій Мельник.

Нагадаємо, 16 січня 2019 року Львівський адміністративний суд схвалив позов щодо скасування рішення Львівської обласної ради про мораторій на російськомовний культурний продукт. ЛОР подала апеляцію, але програла. Тоді юристи облради подали касаційну скаргу і планували скаржитись на суддів, які ухвалили таке рішення, у Вищу Раду юстиції.


Читайте також:
19 Серпня, 2019 13:18
666 .. отак оті "вони" для нас "працюють" ... от і нема часу в "них" і ніяк "вони" не можуть відповісти на конкретне і просте(простішого нема) запитання пересічних громадян -- " ДЕ наш газ?" ... і оте "суччє яйце" сховалось , ніби в крижаній воді скупалось ... а так пихтіло-сопіло , за людей розпиналось ... аж геть облисіло ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!