Верховний суд зупинив рішення про стягнення 350 млн доларів з ПриватБанку на користь Суркісів

1501 0
Колегія суддів задовольнила клопотання ПриватБанку і зупинила виконання ухвали Печерського райсуду.
Фото: rbcua.com

Фото: rbcua.com

Верховний суд зупинив рішення Печерського суду Києва про стягнення з ПриватБанку 347 мільйонів доларів (понад 9,5 млрд гривень) на користь компаній братів Суркісів. Про це повідомила пресслужба Верховного Суду.

8 вересня суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду відкрив касаційне провадження у справі № 757/7499/17-ц за касаційною скаргою Кабінету Міністрів на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 9 лютого 2017 року, ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 20 квітня 2017 року та постанову Київського апеляційного суду від 10 червня 2020 року.

Читайте також: ПриватБанк попереджає про телефонні махінації шахраїв

Водночас колегія суддів задовольнила клопотання ПриватБанку і зупинила виконання ухвали Печерського райсуду, залишеної без змін постановою Київського апеляційного суду від 10 червня 2020 року, до закінчення касаційного провадження у справі.

«Колегія суддів визнала обґрунтованість настання ризиків для заявника до ухвалення рішення судом касаційної інстанції у цій справі, а також імовірність утруднення повороту виконання судового рішення у разі його скасування Верховним Судом. Застосовуючи таке зупинення виконання, Суд не здійснює оцінку обґрунтованості поданої касаційної скарги, а лише встановлює існування загроз забезпеченню балансу інтересів сторін», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Печерський суд Києва 2 вересня ухвалив рішення про примусове стягнення з ПриватБанку майже 10 млрд грн на користь компаній братів Суркісів. Про це повідомили у Міністерстві фінансів.

Мінфін готувало апеляцію на це рішення. Водночас прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що це рішення суду не стосується питання націоналізації банку.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!