Україна отримає прискорений доступ до вакцин від Covid-19

1234 0
До цього часу реєстрація вакцин тривала б близько півроку.
Фото: Dimitri Houtteman for unsplash

Фото: Dimitri Houtteman for unsplash

Верховна Рада проголосувала за зменшення до п’яти днів терміну реєстрації вакцини від Covid-19. Нардепи законопроєкт 4314 спочатку підтримали в першому читанні, а пізніше і в цілому.

Законопроєкт дає можливість скоротити до п’яти днів термін затвердження клінічних випробувань і реєстрації вакцин і ліків проти коронавірусу. Раніше ця норма стосувалась лише ліків від коронавірусу.

Читайте також: Коли епідемія коронавірусу піде на спад. Прогноз лікаря-інфекціоніста

Як зазначила його ініціаторка, депутатка Ольги Стефанишина, без змін, які прописані в документі, реєстрація вакцин тривала б близько півроку.

Документ набирає чинності з дня його опублікування та діятиме упродовж періоду карантину, встановленого Кабінетом міністрів через пандемію коронавірусу.

«Вже на етапі клінічних випробувань Україна зможе безкоштовно провакцинувати до 50 тисяч людей від Covid-19. А потім швидко завезти вакцину в країну», – заявила Стефанишина.

Нагадаємо, як повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, Україна отримає вакцину від коронавірусу у кінці першого – на початку другого кварталу 2021 року. За його словами, в Україну надійдуть близько 8 млн доз з ініціативи COVAX. До 7 грудня відбудеться  підписання відповідних документів.

Читайте також: Локдаун планують вводити уже після нового року

Також Степанов заявив, що Україна домовилася про поставки вакцини з компанією Pfizer. При цьому міністр не уточнив кількості доз, які може поставити компанія. «Розраховуємо їх отримувати починаючи з другого кварталу наступного року», – додав він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!