Вертеп заради порятунку. У Львові збирають коляду для 10-річного хлопчика з рідкісною хворобою

2573 0
10-річному Юрку Клюсу потрібні дорогі ліки і спеціальне харчування, тож усі зібрані кошти з дитячої коляди пластуни віддадуть сім’ї.
Фото: Фейсбук

Фото: Фейсбук

Уже 6-й рік поспіль львівські пластуни збирають вертеп для спільної коляди заради 10-річного Юрчика Клюса, в якого спінальна м‘язова атрофія. Хлопцеві потрібні дорогі ліки і спеціальне харчування, тож усі зібрані кошти з коляди вони віддають сім’ї. Минулого року, ходячи з колядою «від хати до хати», вдалося зібрати на повноцінне річне забезпечення спеціальним харчуванням, то ж і цьогоріч сподіваються наколядувати не менше. Про це Тvoemisto.tv розповіла організаторка та пластова виховниця Богдана Зінов’єва.

Але цього року через карантин та пандемію коронавірусу вертеп змушений змінити свій формат – коляду діток з пластунських родин можна буде переглянути у записі на сторінці у Фейсбуку.

«Цього року вертеп буде не таким, як був у минулі роки. Зараз будуть записи колядок. Річ у тім, що учать у наших вертепах беруть діти різного віку, переважно 5-8 років і лише двоє мають 12 і 13 років. Відтак, меншим потрібна батьківська допомога, а через карантин ми не можемо собі дозволити збирати велику кількість людей», – каже Богдана Зінов’єва.

Колядки, віншування можна буде переглянути на сторінці Благодійного вертепу для Юрка Клюса та на сторінці В ім’я Господнє у Фесбуці від сьогодні, 6 січня, і аж до 19 січня.

«Наших малих колядників поділили на 4 гурти, відтак буде 4 відео. Також на сторінках впродовж різдвяних свят будуть з’являтися спогади від родин з минулих років, де розповідатимемо про те, чому ми збираємо вертепи, заради кого, чому так важливо долучитися. У кожному пості будемо вказувати реквізити, куди можна перерахувати гроші», – зазначає організаторка.

За її словами, цьогорічний лейтмотив і посил вертепу – що діти зі СМА повинні мати доступні ліки, а їх закупівля має відбуватися за державні кошти.

«Добру справу робити легко і Різдво – найкращий для цього час. Маленька новонароджена дитина показує нам та вчить наших дітей, аби ті робили добро і уміли ділитися», – додає Богдана Зінов’єва.

Після Йорданських свят пластуни планують відвідати Юрка Клюса та віддати сім’ї усі зібрані за коляду гроші.

За словами Богдани Зінов’євої, минулого року діти наколядували чимало. Жінка не називає суми, але каже, що достатньо для повноцінного річного забезпечення спеціальним харчуванням.

Послухати вертеп дітей пластунських родин можна тут і тут.

Допомогти фінансово можна сюди:

Картки приватбанку:

4731 2191 1721 3862 отримувач Клюс І.І

4149 6293 9803 8695 отримувач Клюс І.І

Ольга Шведа

Фото зі сторінок Благодійного вертепу для Юрка Клюса та Наталки Волосацької 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!