Вертолітний майданчик лікарні швидкої перетворять на парковку, а студентам підвищать стипендії. Головне

1053 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби.
фото: лода

фото: лода

Безкоштовний концерт від «Океан Ельзи». У Львові до 360-річчя Львівського національного університету гурт «Океан Ельзи» проведе відкритий безкоштовний концерт перед головним корпусом університету. Концерт відбудеться у суботу, 18 вересня, о 20.00, просто на площі перед головним корпусом ЛНУ ім. Івана Франка, куди запрошують всіх мешканців міста. Подія буде відкритою і безкоштовною для всіх.

Чотиримісячного Олександра-Юрія, якого залишили у «Вікні життя» львівської лікарні, всиновили. Рішення прийняли на днях. Вже через місяць батьки зможуть забрати Юрія. Дитину хотіли усиновити багато подружніх пар, але забрала родина, яка стояла на черзі щодо усиновлення.

Тимчасовий вертолітний майданчик у Лікарні швидкої допомоги Львова перетворюють на парковку для автомобілів. Для цього з міського бюджету пропонують виділити 4 млн грн. Натомість для облаштування посадкового майданчика є окреме місце та розроблений проєкт, однак наразі немає коштів на його будівництво. Облаштування парковки обійдеться в 10 млн грн. Фінансування відбувається з різних джерел. Зокрема, у міста лікарня просить виділити 4 млн грн.

Уряд підвищує стипендії студентам. Так, з 1 січня 2022 року в закладах профтехосвіти розмір стипендії збільшать у 2,5 рази, а в закладах фахової передвищої, вищої освіти — щонайменше у 1,5 рази. Востаннє розмір академічних стипендій підвищували в 2017 році.

ТОРівці подали апеляцію. Львівські поліцейські, яких засудили до 8 років в’язниці через смерть юнака із наркотиками, подали апеляцію на вирок суду. Йдеться про випадок, який трапився 9 лютого 2018 року в одному із гральних закладів Львова. На вулиці Куліша 22-річний львів'янин помер від механічної асфіксії. Хлопець проковтнув пакет з наркотичною речовиною та задихнувся. У цьому звинуватили патрульних.  Детальніше про це читайте в матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням

Хто у Львові відповідає за встановлення памятників і що робити з Моцартом. Після активного обговорення львів'ян скульптури Францу Ксаверу Моцарту на площі Маланюка Тvoemisto.tv організовує публічну дискусію на тему: «Чому встановлення пам’ятника Моцарту молодшому у Львові спричинило скандал?». На ній ми хочемо з'ясувати, хто у Львові відповідає за встановлення пам'ятників та чому саме пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту спричинив таку бурхливу реакцію містян. Дискусія відбудеться сьогодні, 2 вересня, о 12:00. 

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!