Ще буде невеликий сніг. Коли у Львові очікувати справжнє потепління

2141 0
У найближчі дні у Львові та Львівщині варто очікувати помірно теплу погоду.
Фото: weheartit.com

Фото: weheartit.com

За кліматичними показниками весна уже прийшла на Львівщину. Таку ситуацію синоптики почали спостерігати від 4 лютого, коли середньодобові температури були вище нуля. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

За її словами, те, що весна не така яскрава і сонячна, передумовлено прохолодними повітряними масами, які активно надходили у лютому з вітром.

Читайте також: Весна може бути ранньою. Львівські бабаки вперше за 13 років прокинулися раніше

«Наприкінці лютого – на початку березня погода буде то помірно теплою, то помірно прохолодною, подекуди падатиме дощ та пролітатиме невеликий сніг. Шквального вітру не буде. Із небезпечних явищ хіба що можемо спостерігати ожеледицю», – каже вона.

У найближчі дні у Львові та Львівщині варто очікувати помірно теплу погоду. Нічні температури сягатимуть близько 0 градусів, а денні – в межах 3-8 градусів тепла. Найтеплішим днем у лютому буде 25-те число – температура повітря покаже до 10 градусів.

Загалом у першій половині березні буде помірно тепло – вище 10 градусів, і температура навряд чи підніметься. За тими моделями синоптичної ситуації, яка зараз є, в останні дні лютого та на початку березня ситуація буде також, як була упродовж лютого.

«Повітряні маси упродовж кількох місяців йдуть з Атлантики, тому у нас спостерігається помірно волога і помірно тепла маса, яка несе не дуже різкі коливання в температурному фоні. Приблизно те саме побачимо й у березні», – каже синоптикиня.

Читайте також: Коли до Львова прийде весна. Пояснення

Що стосується опадів, то у найближчі дні погода буде обумовлюватися антициклоном. Зараз він формується на території Європи, згодом зміститься на Схід і буде над європейською територією Росії. Через те, за словами Олени Смалюх, сьогодні та завтра буде прохолодно, можливий дощ і мокрий сніг.

Невеликий сніг пролітатиме також у березні. До 4 березня погода буде хмарною, без істотних опадів, вітер північний і північно-східний. Після цього вітер розвернеться на захід, південний захід. 5 березня стане трохи тепліше (на 2-3 градуси), а згодом знову проходитимуть атмосферні фронти і будуть опади у вигляді дощу, мокрого снігу. Із небезпечних явищ – на дорогах може бути ожеледиця.

Справжньої сонячної весни, коли стане набагато тепліше, за словами синоптикині Олени Смалюх, поки не видно.

«Наразі спостерігаємо помірно теплий фон, прохолодні повітряні маси. А справжню весну побачимо вже згодом», – додала вона.

Нагадаємо, що напередодні у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі бабаки Мишко та Маруся навіщували ранній прихід весни. Вони були активні та швидко вийшли зі своєї будки.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!