Політична реклама

Весною у Львові створять перший низькопідлоговий трамвай

1226 0
На ПАТ «Концерн-Електрон» триває робота над першим львівським низькопідлоговим трамваєм. «Десь у квітні вже можна буде його показати. Ще місяць-два треба буде робити обкатку», – повідомив голова правління ПАТ «Концерн-Електрон» Юрій Бубес.

«Повним ходом йде робота. Завершили технологічне переобладнання заводу. Він готовий до випуску близько 20 трамваїв на рік», – сказав Юрій Бубес.

На запитання, чому раніше йшлося про тестування першого львівського трамваю на колії ще у грудні 2012 року, натомість його випуск переносять на квітень 2013 року, Юрій Бубес відповів: «Про запуск трамваю в грудні йшлося ще тоді, коли ми розпочинали тендер у березні 2012 року. Однак було проведено аж три тендери – і тільки після третього було підписано договір, пішов відлік запуску виготовлення трамваю».

За його словами, таким чином процедура була зміщена на 8-9 місяців: «Перший тендер не відбувся, бо з нього було знято ЛАЗ, через два місяці оголосили наступний тендер, ми його виграли. Але в бюджеті не було закладено фінансування. Відтак аж через три місяці депутати внесли відповідну статтю в бюджет, і було оголошено ще один тендер. Ми перемогли і почали займатися випуском трамваю. Але зараз головне не місяць-два часу, а якість першого трамваю», – сказав Юрій Бубес.

Як інформував ZAXID.NET, у Львові ПАТ «Концерн-Електрон» виготовляє перший низькопідлоговий трамвай. Трамвай обійдеться у майже 12 млн грн.

Нагадаємо, 30 січня у Львові ПАТ «Концерн-Електрон» презентував комунальний автомобіль «Електрон».

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!