Весняний діловий форум у Львові: що цікавого підготували організатори

2282 0
Невдовзі, 15 квітня, до Львова на Весняний діловий форум з’їдуться власники великого та малого бізнесу, фінансисти та економісти, представники влади, щоб спільно визначити, куди слід рухатися українській економіці, які перспективні ринки відкриті для українських компаній, та які тренди в українській економіці будуть в найближчі роки.

Саме з того, куди рухатиметься економіка в Україні в найближчі роки і розпочнеться обговорення на Весняному діловому форумі.

«Ми будемо розпочинати з погляду на економіку зі сторони Верховної Ради України. В нас буде керівник Комітету з питань промислової політики та підприємництва ВРУ Віктор Галасюк. Саме його комітет безпосередньо опрацьовує законодавчу базу здійснення діяльності суб’єктів господарювання на території України», – зазначив організатор заходу Володимир Глащенков.

Окрім нардепа, участь у панелі «Тренди розвитку економіки 2016-2020» братимуть Олена Білан (ІС Dragon Capital), Михайло Згуровський (ректор НТУУ «КПI», академік Національної академії наук України) та Павло Шеремета (економіст, Школа управління УКУ). Модеруватиме панель Юрій Пивоваров, керівник оргкомітету Киівського міжнародного економічного форуму.

Читайте також:Американці назвали три причини, чому варто інвестувати в Україну

Друга панель на Весняному діловому форумі буде присвячена Львову. Власник «Кумпель Групп» Марк Зархін та власник SoftServe Тарас Кицмей дискутуватимуть про переосмислення парадигми розвитку Львова.

Читайте також: Марк Зархін: У Львові діє принцип "кум-кум", а не "win-win"

Не обійдеться на Весняному діловому форумі без обговорення фінансового ринку України.

«Кожного Весняного ділового форуму ми розглядаємо що відбувається з ресурсами, наскільки банківський сектор себе почуває, наскільки він може підтримувати реальний сектор економіки коштами. В нас буде директор департаменту відкритих ринків Національного банку України Сергій Пономаренко, який розкаже, як НБУ проводить регулювання, яким чином вони можливості відновлення фінансування економіки», – розповів Володимир Глащенков.

Також в панелі «Фінансовий сектор – стан та перспективи» братимуть участь представник Universal Bank, голова наглядової ради Сергій Стратонов та генеральний директор фінансово-соціальної мережі нового покоління WIDE.Up Олег Малкін.

«В нас буде якісний склад цієї панелі, і ми почуємо як швидко дешеві ресурси зможуть прийти в економіку України і підтримати бізнес», – зазначив Володимир Глащенков.

Читайте також: Коли українським компаніям чекати іноземних інвестицій: аналіз українського ринку

Четверту панель організатори вирішили присвятити успішним компаніям, які зуміли вийти на європейський та світовий ринок.

«Коли я формував програму, мені дуже хотілося позитивних прикладів, показати, що є можливість навіть в складні часи бути успішним. І тому наступна панель буде про можливості виходу на нові ринки. Її буде модерувати Ярослав Романчук, керуючий партнер Міжнародного правового центру EUCON, президент Асоціації українського бізнесу в Польщі. Він супроводжує близько 30 українських компаній, які вийшли на польський ринок», – розповів Володимир Глащенков.

Читайте також: Ділові амбіції Львова. Як у місті збудувати прибутковий конгрес-хол?

Про свій шлях до світових ринків розповідатимуть Юрій Сорочинський (ТМ Nemiroff) та Олег Клімчук (ТМ Ярич).

«В нас буде Юрій Сорочинський – генеральний директор компанії «Nemiroff», який буде говорити, як вони з невеликого регіонального виробника стали всесвітнім виробником і виходить на нові ринки. Це приклад компанії, яка крок за кроком, системно, виходила на зовнішній ринок. Ми можемо скептично ставитися до продукту, який вони виготовляють, але те, що його впізнають, що це лідер ринку, і це ідентифікує конкурентоздатність українського виробника – ми не можемо сперечатися.

Представники «Ярич», які придбали завод у компанії Nestle, вийшли на ринки України, Польщі, тепер рухаються на Африку та Азію. Будуть говорити яким чином львівський виробник може працювати, ефективно створювати додану вартість», – так охарактеризував тему панелі Володимир Глащенков.

Читайте також: Фахівець із урбаністики: чому Львів зараз – інвестиційно привабливіший, аніж інші міста

Окремо на Форумі представлять і Львівщину як інвестиційно привабливий регіон.

«Економіку регіону може врятувати розвиток малого сімейного та фермерського господарства. Крім створювати продукт, має на нього бути і попит. Не концентруватися на Львові як туристичному центрі, але й дивитися ширше», – так охарактеризував начальник управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації Роман Матис перспективи Львівщини. Саме він на прикладі компанії «Фуджікура» представлятиме на Форумі можливості інвестиції у Львівську область.

Читайте також: 4 іноземні компанії, які зацікавились Львовом на виставці у Каннах

Свою панель на Форумі отримає і Польща.

«Під різними кутами ми зможемо подивитися на Україну і про співпрацю України та Польщі. Це може бути хорошим прикладом того, що той, хто хоче, може змінити свою країну, як це зробила Польща, і може вибудовувати в Україні успішний бізнес», – розповів про цю панель Володимир Глащенков.

Участь у ній візьмуть Яцек П’єхота, президент Польсько-Української Господарчої Палати, колишній міністр економіки Польщі та депутат Сейму, Бартош Мусялович, керівник відділу сприяння торгівлі та інвестиціям Посольства Польщі в Києві, Сергій Шейка, директор центру розвитку польсько-українського бізнесу ПАТ «КРЕДОБАНК», Марек Павлусь, генеральний директор Снєжка-Україна.

«Головна ціль – показати, що Україна – неймовірна держава, яка може подолати всі виклики. Потрібно збільшувати конкурентоздатність, шукати нові ринки і мати інший горизонт планування», – підсумував головні завдання на Весняний діловий форум Володимир Глащенков.

Весняний діловий форум відбудеться 15 квітня на «Арені Львів». Більш детальніше з програмою заходу та можливістю участі в ній можна дізнатися за посиланням.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!