Ветеран війни Віктор Легкодух із Львівщини здолав Лондонський марафон

2018 0
Чоловікові 28 років. На Іграх Нескорених у Гаазі він змагатиметься у греблі, їзді на ручному велосипеді, легкій атлетиці та баскетболі.
Фото: Пресслужба ЛОДА

Фото: Пресслужба ЛОДА

Ветеран Збройних сил України, учасник російсько-української війни, член національної збірної Invictus Games Віктор Легкодух учора, 4 жовтня, здолав один з найпрестижніших світових забігів – 40-й Лондонський марафон. Про це інформує пресслужба ЛОДА

Цього року через пандемію взяти участь у марафоні можна було онлайн. Забіг Віктора відбувся у Києві на Трухановому острові. Дистанцію у 42 кілометри Віктор здолав на візку, на якому пересувається після того, як отримав важке вогнепальне мінно-вибухове поранення у хребет у зоні АТО.

«Про марафон я дізнався два тижні тому. З національною збірною готуємось до Invictus Games 2020 у Гаазі, які перенесли на наступний рік через карантин. Щодня в процесі підготовки ми долали в залі по 10-15 кілометрів, тож сил цільово готуватись до марафону не було», – каже Віктор.

Марафон у випадку Віктора можна було здолати на біговому та повсякденному візку. Біговий, розповідає спортсмен, йому за станом здоров’я не підходив, тому долав дистанцію на тому візку, на якому пересувається щодень.

Нагадаємо, у складі національної збірної, що виступатиме на Іграх Нескорених у Гаазі, Віктор Легкодух змагатиметься у греблі, їзді на ручному велосипеді, легкій атлетиці та баскетболі на візках. Також у складі збірної виступатимуть львів’яни Ігор Галушка, Дмитро Афанасьєв та Сергій Калитюк. Тренером, що готує національну збірну до змагань зі стрільби з лука, також є львів’янин Дмитро Сидорук.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!