Ветеранам УПА до Дня Героя на Львівщині виплатили по 2 тисячі гривень

2223 0
День Героїв відзначають 23 травня.
ілюстративне фото: prolviv.com

ілюстративне фото: prolviv.com

989 ветеранів Української Повстанської Армії, вдів та вдівців ветеранів УПА отримали одноразову грошову допомогу до Дня Героя. Така доплата становила 2102 гривні, повідомили у ЛОДА.

Читайте також: В Україні запрацював закон, що визнає воїнів ОУН та УПА учасниками бойових дій

Виплати передбачені Комплексною програмою соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2018-2020 роки.

День Героїв — це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків -- борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також Героїв Небесної Сотні та сучасної російсько-української війни.

Свято Героїв відзначають 23 травня.

Читайте також: ОУН та УПА – офіційні борці за Незалежність. 5 фактів про закон

Нагадаємо, закон «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті» ухвалили у квітні 2015 року. Він зобов'язує державу та органи місцевого самоврядування надавати соціальні гарантії, пільги або інші виплати борцям за незалежність України у ХХ столітті та членам їхніх  сімей. Закон перелічує десятки організації, у тому числі Січових стрільців, ОУН, УПА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!