Ветеранські збірні України та Польщі зіграють на «Арені Львів»

1641 0
У неділю, 15 травня, стадіон «Арена Львів» прийматиме товариський матч ветеранських футбольних збірних України та Польщі, присвячений пам’яті видатного тренера Казімєжа Гурського. Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

Товариське протистояння національних команд відбудеться за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Львівської обласної державної адміністрації, міської ради, Федерації футболу України та обласної федерації футболу.

За словами Оксани Вацеби, захід планують відвідати близько 2 тисяч футбольних фанатів Польщі. Програмою заходу також передбачено відкриття меморіальної таблиці, присвяченої Казімєжу Гурському, на фасаді школи у Львові, де він навчався (на вул. Хотинській).

Зазначимо, що Казімєж Гурський –  найбільш успішніший тренер в історії польського та українського футболу. Легендарний тренер народився і навчався у Львові. Тому безпосереднє відношення до нашого міста має його збірна під назвою «Орли Гурського». Казімєж виступав за львівські команди РКС, «Спартак» і «Динамо». Після вимушеної еміграції, у 1945 році перейшов до варшавської "Легії", де у 1953 році закінчив кар'єру футболіста.

Довідка. Казімеж Клаудіуш Гурський (пол. Kazimierz Klaudiusz Górski) – * 2 березня 1921, Львів – 23травня 2006, Варшава) – видатний футболіст, тренер та футбольний функціонер.

За підсумками голосування найавторитетнішого тижневика «Piłka Nożna» отримав нагороду у категорії «Найкращий польський тренер XX століття». У 1991–1995 рр. був президентом Польського Футбольного Союзу (ПЗПН).

У березні ц.р. минуло 95 років від народження уславленого львів’янина Казімєжа Гурського. Саме під його керівництвом національна збірна Польщі досягла найбільшого успіху в історії польського футболу: у 1972 році – перемога на Олімпійських іграх в Мюнхені; у 1974 році – третє місце на Чемпіонаті світу з футболу (ФРН); в 1976 році – срібна медаль на Олімпійських іграх в Монреалі.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!