Ветерани львівських «Карпат» та київського «Динамо» зіграють у Львові матч пам’яті Андрія Гусіна

2497 1
У неділю, 11 жовтня, о 15:00 на стадіоні «Україна» відбудеться товариський матч-пам’яті видатного українського футболіста Андрія Гусіна.
Фото: nn.by

Фото: nn.by

Зважаючи на те, що Андрій Гусін свою кар’єру розпочинав саме у Львові, після чого переїхав до столиці, у цьому поєдинку участь візьмуть ветерани львівських «Карпат» та київського «Динамо».

За львівську команду зіграють одноклубники Андрія Гусіна, з якими він уперше вийшов на поле у вищій лізі у 1992 році. Дебют тоді ще нападника (у центр півзахисту гравця перевів Валерій Лобановський) ознаменувався дублем у ворота тернопільської «Ниви», при тому, що високий блондин з’явився на полі лише після перерви. Свою згоду попередньо дали Олег Бенько, Микола Сич, Василь Леськів, Андрій Покладок, Михайло Стельмах, Олександр Чижевський, а також Богдан Стронціцький, Володимир Різник, Анатолій Петрик, Юрій Шулятицький, Андрій Сапуга, Геннадій Жилкін, Роман Толочко, Василь Кардаш, Віктор Рафальчук, Олег Гарас, Іван Павлюх, а також футболісти кам’янко-бузьких «Карпат» Тарас Павліш, Роман Гнатів і Віталій Шумський.

За словами батька Андрія Гусіна пана Леоніда, київську команду сформують футболісти, з якими він доходив до півфіналу Ліги Чемпіонів: Олександр Головко, Владислав Ващук, Юрій Дмитрулін, Віталій Косовський. Не виключено, що до Львова приїдуть також Олександр Шовковський, Каха Каладзе, Сергій Ребров і Андрій Шевченко.

Нагадаємо, що Андрій Гусін народився 11 грудня 1972 року у Золочеві, що на Львівщині. В 1992 році захищав кольори львівський «Карпат», а вже наступного року перебрався до лав київського «Динамо», з яким став семиразовим чемпіоном України, чотирьохразовим володарем Кубка України та один раз здобув Суперкубок України. в 2006 році в складі Національної збірної України брав участь у Чемпіонаті світу в Німеччині, де зіграв всі 5 матчів і дійшов з командою до чвертьфіналу змагань.

Загинув 17 вересня 2014 року на автодромі «Чайка» під Києвом, не впоравшись із керуванням мотоциклом. Похований 19 вересня на Байковому кладовищі.

За даними ФК «Карпати»

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
21 Вересня, 2015 19:01
Андрій Юрія Мокрицького забули
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!