Віче проти сміттєвої блокади під крики «Ганьба!»

6385 1
Попри протести, мер планує зробити такий формат спілкування постійним.
Фото: прес-служба Львівської міської ради

Фото: прес-служба Львівської міської ради

Недільне віче під львівською міською радою, яке скликав міський голова Львова, пройшло на підвищених тонах. Перші ж слова міського голови Львова Андрія Садового потонули в криках «Ганьба!» та «Геть «Альфа джаз» зі Львова!» від групи людей, які стояли праворуч від імпровізованої трибуни. У відповідь їм залунали оплески.

На віче прийшла понад тисяча осіб. Водночас, у повідомленні прес-служби Львівської міської ради вказали, що участь у заході взяли майже п’ять тисяч осіб.

Між опонентами стали працівники поліції, яким  потім довелося виводити із натовпу кількох надто агресивних пікетувальників. Словесні баталії тривали до 20 хвилин,а потім вгамувалися.

Андрій Садовий у вступному слові нагадав, як успішно його команда долала всілякі труднощі та розвивала місто, аж поки рік тому зловмисники не підпалили полігон, відтак закрили грибовицький полігон, а потім місто опинилося у «сміттєвій блокаді» замість «братської допомоги».

Потім мер Львова заявив, що цю блокаду вдалося розірвати завдяки голодуванню народних депутатів від «Самопомочі», які «лягли на граніт».

Потім мікрофон передали народному депутатові Олегові Березюку, який вчора закінчив голодування в Києві. Голова фракції «Самопомочі» багато говорив про свободу Львова і диктатуру Києва, про те, як Львову намагалися, образно кажучи, перекрити кисень місту, нагадав про галицьке гасло із 20-х років ХХ століття: «Наша сила в нас самих, світ належить до сильних».

Читайте також: Дружина Садового прийшла протестувати проти сміттєвої блокади під Львівську ОДА

Наприкінці промови народний депутат зізнався, що тільки нещодавно почав сортувати сміття на окремі фракції і вважає це своїм внеском у подолання сміттєвої блокади Львова. Він також закликав захистити Львів від столичної деспотії.

Пізніше міський голова заявив, що ніколи не оголошуватиме війну інституції Президента, однак завжди висловлюватиме свою думку людям, які цю посаду обіймають.

"Я за Україну, я за всіх людей доброї волі і я робитиму для цього все можливе. Для мене Україна – перш за все. Я ніколи не збираюся оголошувати війну інституції Президента чи Прем’єр-міністра, але я завжди буду голосно говорити про те, що я думаю людям, які обіймають ті чи інші посади. Я ніколи не буду мовчати," —зазначив мер Львова.

Під час віча не пролунало ні жодних вимог, ні конкретних закликів. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, він скликав жителів міста на цей мітинг, щоби відчути настрій громади і спеціально не планував жодних резолюцій. Також мер додав, що планує зробити такий формат спілкування з громадою постійним. 


Читайте також:
25 Червня, 2017 16:36
Тетяна Павлівна Мельник а як на рахунок львівської "диспотії" ????? коли злочинців садитимете?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!