Від 10 до 100 тисяч грн. Уряд затвердив стипендії для школярів

1001 0
Загалом планують призначати щорічно до 270 таких стипендій.
Фото: istockphoto.com

Фото: istockphoto.com

Кабінет міністрів України затвердив призначення школярам президентських стипендій за здобутки у навчанні. Про це на своєму Телеграм-каналі повідомив премєр-міністр Денис Шмигаль.

Так, українські учні, які найкраще складуть ЗНО, отримають по 10 тисяч гривень стипендії президента України. Загалом планують призначати щорічно до 270 таких стипендій.

Читайте також: На шкільні збори я принесла печиво. Батьки, певно, подумали, що я трохи не в собі

Також затвердили положення, що переможці всеукраїнських учнівських олімпіад отримають одноразові виплати в розмірі 20 тисяч гривень. Переможці міжнародних олімпіад – 100 тисяч гривень.

«Це важлива ініціатива для підтримки талановитої молоді. Такі стипендії та премії Президента України – це свідчення, що гарні результати в навчанні отримають визнання зі сторони держави», – каже він.

Читайте також: «Ні, синку, цього року на море поїдуть репетитори». Чому для ЗНО не досить шкільних знань

Нагадаємо, що наприкінці грудня минулого року Кабінет Міністрів України схвалив проєкт Указу президента України про премію учасникам ЗНО, які здобули повну загальну середню освіту та отримали максимальну кількість балів. Проєкт передбачав заснування 20 щорічних премій, які виплачуватимуть одноразово.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!