Від імені львівського вишу розсилали фейк про шкоду Moderna. Керівництво звернеться до правоохоронців

1883 0
Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького став об`єктом кіберзлочину.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Деякі засоби масової інформації Львівщини вчора, 6 жовтня, отримали фейкові листи нібито від ЛНМУ ім. Данила Галицького, в яких йшлося про вигадані дослідження щодо вивчення вакцини Модерна, а також висновки, які в результаті зробили. У виші зазначають, що жодних досліджень щодо вакцин від Covid-19 не проводили, а в такий спосіб шахраї хочуть дискредитувати заклад.

«Офіційно заявляємо – жодних досліджень щодо Модерни чи інших офіційно зареєстрованих вакцин від коронавірусу наукові підрозділи Університету не проводили, оскільки це не передбачено науково-дослідницькими планами нашого закладу. Жодних «навколонаукових» висновків ніхто не робив та звернень в Міністерство охорони здоров`я не подавав», – йдеться в повідомленні на сайті медичного університету.

Читайте також: Тепер нас знають і поважають. Як перекладачка просуває Львів у світі

У виші вважають, що поширенням такого листа намагаються дискредитувати заклад, як осередок серйозних наукових розробок та досліджень, а також черговою провокацією, аби збурити громаду та продовжувати розпалювати антивакцинаторські настрої.

Із цього приводу керівництво ЛНМУ ім. Данила Галицького має звернутися із заявою в департамент кіберполіції Національної поліції України та в Службу безпеки України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!