Політична реклама

Від львівської Опери до найближчих парковок – 5 хвилин пішки, - І. Маруняк

4730 0
Від Львівського оперного театру, де вчора ввечері припаркували десятки автомобілів, до найближчих парковок – приблизно 5 хвилин пішки. Вартість 1 години стоянки на них – 4 грн, - розповіла голова Галицької райадміністрації Львова Ірина Маруняк.

Як повідомила посадовець, відповідно до  ухвали сесії Львівської міської ради від 27 січня 2011 року, в Галицькому районі Львова є 769 паркомісць.

«Якщо говорити про паркувальні майданчики, які є поблизу Оперного театру, то вони є на вул. Лесі Українки, вул.Театральній, вул. Вірменській, площі Підкови, вул. Гнатюка,6, вул. Шпитальній, площі Яворського… Я вважаю, що є така можливість паркувати автомобілі у спеціально відведених місцях», - зазначила І. Маруняк. 

«Думаю, що від тих паркомісць пішки можна дійти до Оперного театру за 5 хвилин», - додала голова Галицького району Львова.

Нагадаємо, ввечері 14 березня на площі перед Львівським оперним театром припаркувалось, як інформує ZAXID.NET, більше 20 автомобілів. Вони простояли на майданчику декілька годин, поки в театрі тривало нагородження переможців конкурсу «Міс Львова-2012».

 

 

Як повідомила медіа-порталу "Твоє місто" інспектор відділу ДАІ Львова Ірина Пилат, на площі перед Оперним театром знаків про заборону стоянки немає. Але паркування заборонено відповідно до пункту 15.10 В Правил дорожнього руху, де вказано: «Стоянка забороняється на тротуарах,  за  винятком   легкових   автомобілів та мотоциклів,  які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м».

Відтак стоянка не на бордюрі, а на площі – протизаконна. За порушення цього розділу Кодексом України про адміністративні порушення передбачена відповідальність у розмірі 255-340 грн.

Як інформує ZAXID.NET, на порушників правил стоянки працівники міського управління ДАІ Львова склали більше 10 протоколів. У той час, як пише активіст facebook-спільноти "Дайте пройти"  Левко Стек, він нарахував там близько 60 авто, припаркованих із порушенням правил. 

"Був вражений такою штукою: інспектор повідомляє водію про порушення і хоче складати протокол. Той просто закриває двері, тисне на газ і зі скреготом втікає. Я запитую в даівця - і шо далі?? Відповідь - нічого", - пише Л. Стек.

Зазначимо, машини водіїв, що порушують правила паркування, у Львові вже обклеювали наліпками «Я паркуюсь як олень!» та «Я паркуюсь як ідіот».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!