Від людей до людей: львівські студенти готують Святвечір для нужденних

3202 0
21-й рік поспіль у Львові проводитимуть благодійну вечерю для 800 осіб у 4-х локаціях. Зустрічати разом Різдво запрошують безхатченків, малозабезпечених та самотніх людей.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Організатори зазначають, що свято буде міжконфесійним, оскільки волонтерами, серед яких є мешканці різних міст України, стануть люди з різних церков та ті, хто не є християнами, а просто мають бажання долучитися.

Разом вони організовують Святвечір для нужденних, яких вдається знаходити через Центр соціального захисту, благодійні організації чи парохії, які працюють із цією суспільною категорією. Крім того, спрацьовує «сарафанне радіо»: бездомні вже знають, що такий захід відбуватиметься, і передають інформацію один одному.

Гостина розпочнеться 6-го січня о 14:00 спільною колядкою чи вертепом. О 16:00 після святкового богослужіння відбудеться сама вечеря, яку «спонсорують громади УГКЦ та  приватні особи, які в приватний спосіб роблять свої пожертви. Тому акція працює «від людей для людей». Часом ми отримуємо пожертви в дуже цікавий спосіб. Одна особа щороку робить свої пожертви по дорозі на роботу. Це дуже мотивує, бо це знак довіри до нас, студентів і до УКУ», – розповідає організатор акції Назарій Петрів.

Гостину для нужденних проведуть у 4-х місцях:

- для 250 осіб – в стінах УКУ на вул. Хуторівка, 35 а,

- для понад 200 пацієнтів обласної психічної лікарні – на вул. Кульпарківській,

- для 200 осіб у військовому госпіталі,

- для 50 пацієнтів шпиталю ім. Андрея Шептицького та для в’язнів виправної колонії №48. 

Щоб дізнатися більше про акцію, допомогти фінансово чи долучитися як волонтер можна зателефонувати за номером: 096 274 04 77 (Назарій Петрів).

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!