Від Моцарта до Apocalyptica. Топ-6 фестивалів неподалік Львова

3796 0
Tvoemisto.tv підготувало підбірку найбільших музичних подій, які можна відвідати у Львові та поблизу нього з травня по серпень.
фото: Zaxidfest

фото: Zaxidfest

Флюгери Львова

Коли: 11-12 травня

Де: Львів, дворик Ратуші

Ціна: від 150 грн. Квитки можна придбати за посиланням.

Фото: ufest.in.ua 

Цьогорічний вісімнадцятий фестиваль відбуватиметься у новому форматі. На «Флюгерах» лунатимуть джаз, електронна музика, хіп-хоп, інді, драм’н’бейс, фольк, неокласика, пост-панк тощо. Вперше у програмі фестивалю буде нічна подія — презентація електронних артистів міста, які займаються нічною музичною культурою Львова. Детальну програму можна переглянути за посиланням.

Leopolis Jazz Fest

Коли: 26-30 червня

Де: Львів, парк ім. Богдана Хмельницького, площа Ринок, двір Палацу Потоцьких

Ціна: від 450 грн (сцена в парку, решта локацій безкоштовні). Квитки можна придбати за посиланням.

Фото: zefir.ua

Ключові події фестивалю відбуваються на головній концертній сцені ім. Едді Рознера, яка розташована в Парку культури ім. Богдана Хмельницького. У дні фестивалю сцена відкрита для входу гостей з 18-00 і до останньої ноти. Хедлайнерами фестивалю, зокрема, будуть 22-разовий володар премії Ґреммі Чік Коріа та американський музикант, композитор, аранжувальник Кенн Баррон, гурт Snarky Puppy та канадська піаністка Даяна Кролл.

Файне місто

Коли: 25-28 липня

Де: іподром «Тернопіль»

Ціна: від 790 грн за один день до 1190 грн за всі дні, окремо доведеться оплатити паркінг та кемпінг. Також є 50 преміум-квитків по 2,5 тисячі гривень, які включають окремий вхід на фестиваль, окремий паркінг, окреме місце за столиком в оглядовому подіумі тощо. Квитки можна придбати за посиланням.

Фото: YouTube

«Файне Місто» є одним з небагатьох українських фестивалів, на якому перетинаються практично всі сучасні напрямки музики. Рок, альтернатива, фолк, поп, денс музику на п’яти сценах виконують як українські виконавці, так і запрошені іноземні артисти. Цьогоріч на фестивалі виступлять The Hardkiss, Kadebostany, O. Torvald, «Бумбокс», «Фіолет» та інші гурти. Повну програму можна переглянути за посиланням.

Woodstoсk Ukraine

Коли: 9-11 серпня

Де: с. Тригір’я, Житомирська область

Ціна: безкоштовно, проте необхідна попередня реєстрація за посиланням. Відповідь на реєстрацію і буде вхідним квитком.

Фото: сайт Woodstock Ukraine

Woodstock Ukraine — український рок-фестиваль, організований благодійним фондом «Серце до серця», один із наймасштабніших музичних фестивалів, символ вільного і мирного співжиття, а також взаємної допомоги величезної кількості людей, перший некомерційний музичний фестиваль України. Фестиваль змінює свою локацію, і в попередні роки вже проводився у Вінницькій, Одеській та кілька разів у Львівській області. Учасників Woodstock Ukraine ще не оголосили, проте повна програма фестивалю має з’явитися за посиланням.

Zaxidfest

Коли: 16-18 серпня

Де: Родатичі, за 40 км від Львова

Ціна: 1100 грн за три дні, додатково оплачується паркінг та місце в наметовому містечку. Квитки та абонементи можна придбати за посиланням.

Фото: niklife.com.ua

Не має значення, яку музику ти любиш, адже Zaxidfest не обмежується форматами і рамками. Уже кілька років на фестивалі будують три сцени – Інді, Головна та Рок, які працюють одночасно і незалежно одна від одної дарують максимальний заряд емоцій у режимі нон-стоп. На території є туалети, душові, питна вода, фуд-корти, місця для зарядки гаджетів, дрова, стоянка для авто. Повна програма фестивалю ще не оприлюднена, проте за анонсами хедлайнерів можна слідкувати на сторінці Zaxidfest у Facebook.

LvivMozArt

Коли: 2-11 серпня

Де: Львів

Ціна: програма ще не оголошена, проте в межах фестивалю буде низка безкоштовних подій.

Фото: LvivMozArt

Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt — мистецький проект, який об'єднуватиме найкращих музикантів України та світу. Фестиваль присвячений молодшому синові Вольфґанґа Амадея Моцарта, Францу Ксаверу, талановитому композитору, що жив у Львові. Уперше його провели у 2017 році.

У 2018 році на одній із локацій фестивалю, Свірзькому замку, відбулася перша повноцінна режисерська постановка опери українського композитора Дмитра Бортнянського «Алкід», яка донедавна вважалася втраченою. Завершенням фестивалю став концерт, де вперше в Україні зіграли на скрипці Вольфганга Амадея Моцарта. У 2019 році LvivMozArt розширить свою географію — один з концертів відбудеться у Бродах біля синагоги в межах відзначення 125-ліття від дня народження відомого австрійського письменника та журналіста Йозефа Рота, що народився та навчався тут. Повна програма фестивалю ще не опублікована, за оновленнями можна слідкувати за посиланням.

Софія Панькуша


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!