Від одноразової помочі до професійних прохачів. Які рекордні суми допомоги депутатів отримували львів'яни

1880 0
Є шестеро мешканців, які за цей період отримували одноразову допомогу понад 100 разів.
фото: івано-франківська ода

фото: івано-франківська ода

Із 2016 по 2020 рік (7 каденція) з міського бюджету за поданням депутатів виділили матеріальної допомоги на загальну суму 53 млн 886 тис. грн. Для виплати такої допомоги депутати підготували 22 986 подань на 9608 мешканців Львова. Про це у колонці Tvoemisto.tv повідомляє депутат ЛМР та начальник управління «Секретеріат ради» Юрій Лукашевський.

Більша частина подань були на суму 1000 грн і менше. Це сума, за яку, на думку депутата, навряд чи можна суттєво допомогти людині, яка потрапила у складні життєві обставини. Є також випадок, коли така допомога становила лише 93 гривні. Однак попри назву «одноразова», цей вид допомоги за роки існування еволюціонував і давно мутував у багаторазову.

Читайте також: Перше демократичне скликання Львівської міської ради, або Як Львовом керувало 650 депутатів

«Фактично, у місті з’явилася категорія професійних прохачів, які записуються на прийом чи не до усіх депутатів, яких у Львові – 64. Наприклад, в оприлюдненому управлінням соціального захисту списку є шестеро мешканців, які за цей період отримували одноразову допомогу понад 100 разів, і «рекордсмен» – 176 подань на загальну суму 306 350 грн», – каже він.

За його словами, є випадки, коли депутати виділяли одразу значну суму коштів, що могла суттєво допомогти, та багато випадків, коли за поданням депутата надали допомогу у розмірі 50 і більше тисяч гривень. Найбільший розмір допомоги за одним поданням становив 110 тис. грн.

Юрій Лукашевський також додає, що принципу, за яким відбувається градація і вирішується, кому надати 93 гривні, а кому – 110 тисяч, немає, об’єктивних критеріїв також. Це – виключно на розсуд депутата. Однак, якщо допомога становить понад 30 тис. грн, її має погодити постійна депутатська комісія у сфері соціального захисту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!