Від початку карантину поліція Львівщини склала 636 протоколів про його порушення

1374 0
Багатьох порушників спочатку просто попереджають.
Фото: Патрульна поліція Львівської області

Фото: Патрульна поліція Львівської області

Від початку карантину і станом на 4 травня у Львівській області поліція склала 636 протоколів за порушення карантинного режиму. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана добровольська.

"У першу чергу, поліція працює превентивно. Для нас не є самоціллю складати протоколи і притягати людей до відповідальності, ми маємо запобігти і попередити", - каже Світлана Добровольська.

Адмінпротоколи складають за ч. 3 ст. 44. Ідеться про порушення режиму самоізоляції, відвідування парків, перебування в громадському місці без засобів індивідуального захисту.

Читайте також: Карантин в Україні продовжать до 22 травня, але з пом'якшенням

На минулі вихідні, каже Світлана Добровольська, на Львівщині була погана погода, тож сильного зростання кількості порушників не було. Як повідомляли у поліції раніше, за великодні вихідні на Львівщині склали 25 протоколів на порушників, що стосувались пікніків у парках та відсутності масок у громадських місцях.

Нагадаємо, порушення правил карантину загрожує громадянам штрафом від 17 тис. грн, а посадовців штрафують на суми від 34 тис. грн. Додамо, що у Червонограді на Львівщині до суду передали справу священника і трьох посадовців, яких звинувачують у порушенні правил карантину.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!