Від початку року переселенцям виплатили понад 500 мільйонів

1476 0
Із державного бюджету від початку 2015 року виділили 510 млн грн. для виплат вимушеним переселенцям. Зараз мінімальний рівень компенсації для одного переселенця становить 784 грн.

Із квітня 2014 року, від початку окупації Криму, були розроблені карти переселенців. Нині в Україні нараховується понад 1 млн. вимушених преселенців.

Станом на 17 лютого 2015 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення, на обліку стоять 1 млн. 042 тис. 66 переселенців, або 737 603 сім'ї з Донбасу та Криму.

У цьому році, згідно із законом про державний бюджет, вже витрачено 510 млн грн для виплат вимушеним переселенцям. Для забезпечення виплат у наступні місяці в бюджеті передбачено 2,8 мільярдів гривень. Зараз мінімальний рівень виплат становить 784 грн для одного переселенця. Для однієї сім'ї рівень таких виплат обмежений 2,4 тис. грн. Ця сума не обкладається податком, - пише Тиждень, посилаючись на слова Віталія Мущишина, міністра соціальної політики і праці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!