Цього року від Рави-Руської до Брюховичів планують прокласти євроколію

2636 0
Минулого року від Рави-Руської до кордону з Польщею відремонтували колію і вокзал, а також відкрили митний пост.
Умовне фото

Умовне фото

Цьогоріч на Львівщині планують прокласти євроколію від Рави-Руської до смт Брюховичів. У майбутньому цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Перший етап робіт на переході Рава-Руська – Гребенне нам вдалося закінчити. Цьогоріч ми плануємо розпочати роботи з прокладання колії від Рави-Руської до залізничної станції у Брюховичах. Надалі цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень між обома країнами. У разі відновлення колії Гребенне – Рава-Руська може стати найшвидшим залізничним сполученням зі Львівщини до Варшави», – сказав він.

Читайте також: Євроколія зі Львова до Варшави може коштувати 50 мільйонів євро

У коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко зазначив, що минулого року від Рави-Руської до кордону з Польщею відремонтували колію і вокзал, а також відкрили митний пост. 

«Зараз залишається відкрите питання щодо потягу. Він буде польський, і, ймовірно, з трьома вагонами. Надалі планується розробити проєкт суміщеної колії на одних шпалах. Наразі розглядається проєктна документація», – зазначив він. 

Також він додав, що до кінця року планують розробити проєкт щодо сполучення залізницею Львова та Варшави.

Читайте також: У серпні з Польщі до Рава-Руської почне курсувати новий потяг

Нагадаємо, ще минулого року Львів та Варшаву планували з’єднати європейською залізничною колією. Вартість робіт тоді оцінювали у 100 мільйонів гривень. 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!