Політична реклама

Від рівня глюкози в організмі залежить сила волі

2329 1
Як встановили вчені, сила волі не обумовлена генетичними чинниками, а є ні чим іншим як біологічною здатністю організму, яку можна тренувати і підтримувати.

 Для того, щоб вона була максимально сильною нашому мозку потрібне певне паливо — глюкоза, - пише видання «Вкурсе». Із незрозумілої причини в моменти, коли потрібно виявляти твердість характеру мозок споживає її в аномально великих кількостях, в результаті чого паливо може дуже швидко закінчитися. Щоб на відповідальному заході триматися впевненіше, і продемонструвати найвищий рівень самоконтролю Вам необхідно попередньо поїсти і випити велику кількість продуктів з високим вмістом цукру.

Ці висновки були побічно підтверджені в п‘яти незалежних один від одного тестах. В одному учасникам пропонувалося тривалий час виконувати одну і ту ж монотонну роботу, в іншій пити один напій, огидний на смак, але корисний для здоров’я стільки, скільки вони зможуть і так далі. У кожному міні-дослідженні учасникам необхідно було продемонструвати силу волі. Попередньо всіх членів тестованих груп розбивали на дві підгрупи — в одній за допомогою харчування створювався високий рівень цукру в крові, в той час як в інших, навпаки, рівень цукру робили досить низьким.

У результаті у всіх п'яти тестах дослідники отримали приблизно однакові результати — всі учасники з високим рівнем цукру, демонстрували набагато більшу силу волі.

При цьому вчені в парі тестів вдалися до незвичайної речі — вони зібрали групу з людей, які добре один одного знають, і запропонували їм оцінити силу волі один одного. На підставі їх відповідей, медики склали підгрупи таким чином, щоб у людей з біологічно кращою силою волі був менший рівень цукру в крові, ніж у тих, хто справляв враження менш вольової людини.

В результаті й тут все залежало виключно від цукру, що дозволило дослідникам зробити висновок, що біологічна складова в питанні сили волі насправді не грає серйозного значення — все залежить від харчування.

19 Жовтня, 2012 16:43
Сергій У всіх діабетиків, велика сила волі ;)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!