Від рук російських окупантів у Києві загинули 89 цивільних, майже 400 поранені

1155 0
Людям, які виїхали зі столиці, радять почекати з поверненням у місто.

У Києві за 40 днів повномасштабного російського вторгнення загинули 89 мирних жителів, поранені – 398. Про це повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Також, за його словами, від ударів окупанта з 24 лютого у столиці пошкоджені 167 житлових будинків.

«Це будинки від двох до чотирнадцяти поверхів. Ступінь пошкодження та руйнувань різна. Ми їх беремо на облік, щоб надалі відремонтувати, привести до належного стану», – каже він.

Читайте також: Як курсує громадський транспорт у Києві. Актуальний графік маршрутів 

Щодо будинків, які постраждали найбільше, ще проведуть експертизу. Якщо їх неможливо експлуатувати, то за такими будинками прийматуть окреме рішення.

Крім того, пошкодили 44 школи, 26 дитячих садків, 1 дитячий будинок, 11 адміністративних будівель.

Нагадаємо, попри звільнення територій Київської області від російських окупантів мешканців Києва просять відкласти повернення до міста. Це пов’язано з безпековою ситуацією. Зберігаються ризики ракетних ударів. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!