Політична реклама

Від сьогодні дійсні нові правила виплати вкладів Ощадбанку

2085 0
З 11 липня набуває чинності закон "Про внесення змін до закону "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України", який передбачає перереєстрацію вкладників Ощадбанку СРСР.

Текст закону (реєстр. № 10335 від 17 квітня 2012 року) опубліковано в газеті "Урядовий кур’єр" №120 від 10 липня 2012 року, повідомляє агентство УНІАН.

Документом передбачається проведення компенсації вкладникам Ощадбанку СРСР і власникам цінних паперів у готівковій або безготівковій формі через установи "Ощадбанку" після внесення даних про них до системи "Реєстр вкладників заощаджень громадян".

Також закон визначає, що компенсація громадянам здійснюється не тільки в грошовій формі за рахунок держбюджету, а й в інших формах.

Так, у разі смерті спадкоємці або особи, які взяли на себе організацію похорону, можуть за пред'явленням ощадної книжки одержати в Ощадбанку частину проіндексованого внеску для організації похорону.

Розмір компенсації визначає Кабінет міністрів, він не може бути нижчим за розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Нагадаємо, з 1 червня 2012 року почалися виплати вкладникам Ощадбанку СРСР у відділеннях Ощадбанку.

Внески будуть відшкодовані близько 6 млн громадян, які не встигли одержати компенсацію в 2008 році.

Для отримання компенсації громадяни мають перереєструватися у відділеннях Ощадбанку.

За інформацією АТ "Ощадбанк", в системі "Реєстр вкладників заощаджень громадян" на початок 2012 року внесено дані про знецінені заощадження більш як 11,8 млн громадян України, з яких тільки близько 6,16 млн осіб вже одержали компенсацію в межах 1000 гривень.

Джерело: ЕП


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!