Від сьогодні львів’яни мають змогу одружитися за добу

8379 0
Ця нова послуга від Мін'юсту надає можливість зареєструвати шлюб швидко і зручно, без попередньої реєстрації і відвідувань відділів РАЦСу.
фото: tcb.vn.ua

фото: tcb.vn.ua

Відсьогодні у Львові стартував проект «Одружитися за добу». Офіційний старт проекту дав міністр юстиції Павло Петренко. «Це унікальна процедура. Основна ціль, яку ми поставили, це те, щоб люди, які проживають на окупованій території, змогли одружитися впродовж одного дня. І друга ціль, це те, щоб військові також не чекали по тридцять днів, а могли одружитися швидше. Ми запустили цей проект спершу у прифронтових містах. До прикладу, в Сєвєродонецьку за перший тиждень одружилися вже вісімдесят пар», – відзначив міністр, інформує day.kyiv.ua.

 Розповів Павло Петренко і про те, як саме відбуватиметься процедура одруження. «Люди, які хочуть одружитись за один день, телефонують і визначають собі дату. Тобто, це не ситуація, коли в той же день люди одружуються, таких випадків практично немає. Те, що цією процедурою може скористатися кожен українець, це ознака свободи. Не може чиновник РАЦСу ставити умови, коли людям одружуватися. Я переконаний, що це хороше нововведення, бо ще рік тому приблизно третина всіх пар, які хотіли одружуватися раніше, ніж за місяць, змушені були платити хабарі», – відзначив Петренко.

«Запрошуємо всі закохані пари, які вирішили зареєструвати свої відносини і хочуть стати першопрохідцями інноваційної послуги Мін'юсту»,  – інформують містян на сайті Головного управління юстиції у Львівській області. Для того, аби львів’яни подавали заяви на реєстрацію шлюбу онлайн запрацював веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Очікується, що з 2017 року така послуга буде запроваджена по всій Україні.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!