Від сьогодні українці можуть замінити паспорт на ID-карту

5956 3
Від сьогодні, 1 листопада, громадяни України можуть отримати ID-карту, яка замінить паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, у центрах надання адміністративних послуг.
фото: facebook

фото: facebook

Про це зазначено в постанові уряду № 745 від 26 жовтня.

ІD-картки видаватимуть з 14-ти років, а змінювати їх потрібно кожні 10 років. Дані заноситимуть у чіп, вбудований в  ID-картку. Там буде також зазначено ідентифікаційний код, відбитки пальців та цифровий підпис. Про це розповіла раніше  Tvoemisto.tv  Марта Комарницька, речниця Львівського обласного управління міграційної служби.

Зазначимо, що раніше планували оформлювати ІD-картки тільки громадянам, які отримують паспорт вперше. Тепер, згідно з чинною постановою, замінити свій документ на картку можуть всі охочі, однак це не є обов’язковим.

Читайте також: Як виготовити закордонний паспорт у Львові: актуальна інформація

Водночас, львів'яни скаржаться, що в отриманні ІD-картки їм поки відмовляють. Як повідомили на гарячій лінії Львівського обласного управління міграційної служби, постанова чинна від сьогодні, однак у системі про початок видачі нових паспортів інформації немає. Надавати ІD-картки львів'янам обіцяють з понеділка, 7 листопада.  

Новий паспорт видаватимуть за місцем реєстрації. Адреси та контакти районних відділів ДМС у Львові можна знайти ТУТ. Переглянути зразки нових паспортів можна за посиланням.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
2 Листопада, 2016 15:24
Ярослав Брехня, тількищо дзвонили в ЦНАП - сказали дзвнити в ДМС
1 Листопада, 2016 16:26
Твоє місто Ми дізнавалися у ДМС. Надавати ІD-картки львів'янам обіцяють з понеділка, 7 листопада.
1 Листопада, 2016 13:29
Андрій Тільки от в паспортних столах ніхто нічого про це не чув! Якась дивна новина!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!