Від сьогодні львів’яни платитимуть більше за гарячу воду й опалення

2854 0
Сьогодні, 1 травня, в Україні починають діяти нові тарифи на опалення і гарячу воду. Їх вартість у середньому зросте на 72%.
фото: fotofact.in.ua

фото: fotofact.in.ua

Про це повідомив член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Андрій Герус. Раніше з’явилася інформація, що підвищення мало відбутися з 1 квітня, одна з певних технічних вимог щодо публікації документів, це рішення вступає в силу лише сьогодні.

Читайте також: Скільки ми переплачуємо: онлайн-калькулятор

Представник НКРЕКП нагадав, що з 1 квітня зросли тариф на газ, і державі був необхідний певний час для підготовки необхідних документів для підняття тарифів на послуги з опалення та ГВП для населення.

«Є послуга, є теплова енергія, і на послугу тариф встановлюється окремо. В зв'язку з тим, що спочатку було підняття цін на газ, а на послугу тариф встановлюється окремо, потрібен певний час для того, щоб оприлюднити, а також для того, щоб підготувати інші документи для підняття тарифу на послугу», - наголосив Герус.

Читайте також: Сьогодні Укрпошта підвищує тарифи

Відповідно, за його словами, зростання вартості тепла очікується в середньому на 72%.

Джерело: РБК.Україна

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!