Політична реклама

Від сьогодні на якісних українських продуктах з`явиться емблема «З турботою про українське!»

1581 0
Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів і Центральний союз споживчих товариств України (Укоопспілка) розробили спеціальне маркування для якісних українських продуктів харчування. Про це повідомив голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов. За його словами, продукти, марковані новою емблемою зі словами «З турботою про українське!», з'являться в продажу від сьогодні, 18 січня. Нова позначка гарантуватиме те, що продукт якісний і вироблений з української сировини на українському підприємстві.

Як зазначив С. Орєхов, наклейка емблеми не здорожчить продукцію, її нанесення – виключно добровільне бажання виробника.

За словами голови Укоопспілки Владислава Гончаренка, підприємства Укоопспілки першими приєдналися до цієї ініціативи, й на сьогоднішній день уже 10 підприємств із 260, що входять до цієї організації, отримали право маркувати свою продукцію новою емблемою, - повідомляє ТСН.

Він зазначив, що асортимент продукції, яка матиме нову емблему, наразі налічує 5 позицій, зокрема крупи, борошно, макаронні вироби, плодоовочеву консервацію й кондитерські вироби. В.Гончаренко додав, що ця продукція буде доступна в першу чергу в роздрібній мережі Укоопспілки, яка розташована переважно в сільській місцевості. За його словами, це перший етап проекту, й надалі інші підприємства Укоопспілки приєднуватимуться до цієї ініціативи.

С.Орєхов зазначив, що до цієї ініціативи можуть приєднатися всі українські виробники й торгові мережі, але не кожен виробник зможе отримати право брендувати свої продукти цією емблемою. «Продукти повинні бути вироблені з української сировини й відповідати стандартам якості, що діють в Україні», – підкреслив він.

Нагадаємо, за останній тиждень посадовці двох сусідніх країн - Росії та Білорусії "визнали занепокоєння" щодо якості українського сиру.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!