Від сьогодні пенсіонери можуть витратити Covid-тисячу на ліки

1720 0
Ліки можна купити як у звичайних аптеках, так і онлайн.
Фото: volodymyrets.city

Фото: volodymyrets.city

Від сьогодні, 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть за отриману Covid-тисячу придбати ліки. Лікарські засоби можна купити у звичайних аптеках та через онлайн-замовлення. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«З 24 січня вакциновані люди від 60 років зможуть використати кошти програми «єПідтримка» на купівлю ліків. Придбати лікарські засоби можна буде в аптечних закладах і в інтернет-аптеках як за рецептом лікаря, так і без нього», – написав він у Facebook.

Читайте також: Колективний імунітет на Львівщині запрацює, якщо вакцинувати щодня 12 тисяч людей

Нагадаємо, що ініціатива «єПідтримка», у межах якої кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, може отримати 1 тис. грн допомоги від держави, почала діяти від 19 грудня. 1 грудня рада виділила з держбюджету-2021 8 млрд грн на виплату коштів вакцинованим громадянам. Ініціатива працюватиме упродовж року, а отримані кошти можна реалізувати протягом 4 місяців. Як отримати виплату, пояснюємо тут.

Раніше також повідомляли, що пенсіонери віком 60+ зможуть витратити кошти на соціальні потреби, зокрема, придбання ліків. 19 січня уряд розширив дію програми «єПідтримка» та дозволив українцям пенсійного віку витратити кошти за вакцинацію на ліки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!