Сьогодні Укрпошта підвищує тарифи

2279 0
Сьогодні, 1 травня, входять в дію нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку. Зміни, зокрема, торкнуться вартості пересилання непріоритетної письмової кореспонденції та посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України.
фото: www.tyachiv.com.ua

фото: www.tyachiv.com.ua

Відповідне рішення прийняте Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

У середньому тарифи на пересилання простої та рекомендованої письмової кореспонденції без оголошеної цінності зростуть на 19,5%. Діючі тарифи національного оператора поштового зв’язку на пересилання письмової кореспонденції в межах України не змінювалися з 2012 року, на посилки без оголошеної цінності – з 2013 р.

За новими тарифами вартість листа масою до 20 г становитиме 2,40 гривень без ПДВ. Відправити посилку масою 1 кг без оголошеної цінності в межах України коштуватиме тепер 9,60 гривень без ПДВ.

“Підвищення тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку для більшості українців не буде особливо відчутним. Загалом відправити листа коштуватиме всього на 40 коп. більше. Наші листоноші та оператори виконують дуже важливу функцію, але їх середньомісячна заробітна плата є досить низькою. Тому зміна тарифів дасть можливість її дещо підвищити та забезпечити кращі умови праці”, - відзначає в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук.

Встановлення нових тарифів дасть змогу забезпечити стабільну роботу національного оператора поштового зв’язку та зберегти доступ населення до поштових послуг в сільській місцевості.

Детальніше ознайомитися з тарифами на універсальні послуги поштового зв'язку можна на у розділі "Послуги та тарифи".

Джерело: сайт Укрпошти

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!