Від сьогодні починає діяти закон про маркування органічних продуктів. Що це означає

1939 1
Головна ідея закону в тому, щоб посилити боротьбу з продуктами, які лише видають себе за екологічні, а насправді є фальсифікатом.

Сьогодні, 2 серпня, набуває чинності закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Про це повідомляє «BBC Україна».

Зокрема, закон передбачає сертифікацію процесу виробництва харчових продуктів: в Україні запрацює Єдиний реєстр виробників органічної продукції, а штрафи за відсутність сертифіката становлять від 19 до 30 тисяч гривень.

Окрім цього, запроваджують нове єдине маркування органічної продукції, яка підтверджуватиме, що рослинна продукція вирощена без використання пестицидів, на землях без хімічної обробки, без застосування ГМО, із застосуванням природних способів боротьби зі шкідниками тощо.

Те саме стосуватиметься й продукції тваринного походження: органічною вважатиметься лише та, під час виробництва якої тваринам не давали гормонів, антибіотиків і стимуляторів росту. Також забороняється примусове годування тварин.

Читайте також: В Україні будуть штрафувати за брехню в маркуванні про органічні продукти

За словами авторів, головна ідея закону в тому, щоб посилити боротьбу з продуктами, які лише видають себе за екологічні, а насправді є фальсифікатом.



Читайте також:
3 Серпня, 2019 12:20
Львів Знайдуть спосіб, щоб підкупити. Що в нас є органічне? Нічого. Землі всі з хімзасобами(від жуків, проти трави на городі, "добрива" щоб росли добре овочі.... Ми вже без "хімії" не можем...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!