Політична реклама

Від сьогодні при обміні валют потрібно показувати посвідчення або паспорт

1471 0
Cьогодні, 23 вересня, набирає чинності постанова № 278, за якою НБУ зобов'язав банки у довідках та квитанціях фіксувати прізвище, ім'я, по батькові особи, яка здійснює валютообмінну операцію.

Уже від сьогодні  у фінустановах та обмінниках повинні вимагати показати документи під час обміну валюти. Це розпорядження НБУ. В регуляторі роз'яснили, якщо сума не перевищуватиме 50 тисяч гривень, людині необхідно мати із собою будь-яке посвідчення. А коли принесете більше, проводитимуть повну ідентифікацію особи.

Як саме - в Нацбанку не зазначили. Аналітики припускають, що під час здійснення такої операції робитимуть ксерокопію паспорта. Водночас максимальна сума, яку можна буде обміняти в одній фінустанові протягом дня - 150 тисяч гривень.

Такі норми запровадили для боротьби з відмиванням доходів. Повідомляє телеканал UBR.

Джерело: http://news.finance.ua/ua/~/7/0/all/2011/09/23/252787

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!