Від сьогодні ще низку невакцинованих працівників відсторонятимуть від роботи. Кого стосується

2544 0
Документ, що набув чинності 31 січня 2022 року, розширює перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Від сьогодні, 31 січня, в Україні починає діяти наказ Міністерства охорони здоров’я, відповідно до якого можуть відсторонити від роботи медиків, комунальників і місцевих урядовців, що не зробили хоча б одного щеплення від Covid-19.

«31 січня 2022 року набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України № 2664 від 30 листопада 2021-го, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19», – йдеться в повідомленні МОЗ. 

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

Документ розширює перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації від коронавірусу. Так, до списку додали таких працівників:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної і комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ і організацій.

 

Ця вимога не стосується людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусної хвороби та медичний висновок на підтвердження цього.

Зазначимо, що за попереднім наказом МОЗ працівники мали вакцинуватися до 20 січня.

Нагадаємо, 8 листопада в Україні почали відсторонювати невакцинованих працівників від роботи. Тоді йшлося від роботи працівників освіти і посадовців, які не мають щеплень від Сovid-19. Пізніше перелік професій, для яких вакцинація від Covid-19 стала обов’язковою, розширили. Зокрема, йшлося про працівників закладів соціального захисту, «Укрпошти», «Укрзалізниці» тощо.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!