Від сьогодні тимчасово перекриють прохід тротуаром на Руській

1537 0
На ділянці облаштовують висотні риштування для ремонту фасаду.
Фото: Андрій Москаленко / Facebook

Фото: Андрій Москаленко / Facebook

Від сьогодні, 13 лютого, і до 15 лютого у Львові перекриють прохід тротуаром вздовж вулиці Руської, 20. Про це повідомляє Гаряча лінія міста.

На ділянці проводять роботи з облаштування висотних риштувань для ремонту фасаду. Через це прохід тротуаром на вул. Руській - Арсенальській обмежать.

Читайте також: У Львові реставрують балкони з опорами у вигляді слонів. Фото

Після монтажу риштувань прохід частиною тротуару відновлять.

Нагадаємо, що минулого року в лютому на вулиці Руській, 20 почали реставрувати фасад поліклініки. У січні з фасаду будинку обвалилась частина ліпнини, а восени на другому поверсі 1-ї міської комунальної поліклініки знайшли автентичні розписи часів зведення будинку, які датують початком XX століття.

Довідка

Будівлю на вулиці Руській, 20 збудували у 1905-1906 роках за проектом архітекторів Івана Левинського та Тадеуша Обмінського. Спершу будинок спорудили для страхового товариства «Дністер», а у 1950-х роках тут облаштували гуртожиток для партійної школи при обкомі КПУ, їдальню і спортзал облради, лазню та майстерню взуття. Нині будівлю занесли до реєстру пам’яток архітектури.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!