Від сьогодні у Львові пасажири самостійно відкриватимуть двері у трамваях. Фото, відео

18457 0
Тестування режиму тимчасового відкривання-закривання дверей триватиме до кінця березня.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

З 14 лютого у Львові розпочали тестування режиму персоналізованого відкривання-закривання дверей у трамваях. Такий експеримент впровадили для економії витрат на опалення салонів трамвайних вагонів КТ4-D (3, 6) і марки «Електрон» (1, 2, 8) у холодний період. Триватиме тестування до кінця березня.

За інформацією пресслужби ЛКП «Львівелектротранс», доступ на відкривання дверей у трамваях, де це передбачено, водії електротранспорту надаватимуть пасажирам постійно, окрім годин пік в будні дні (з 7:00 по 10:00 та з 16:00 по 20:00), а також ситуативно, зважаючи на наявність пасажирів на зупинках.

Читайте також: Львівські студентки допомогли врятувати чоловіка з зупинкою серця в трамваї

Наприклад, на зупинці водій тисне «Дати дозвіл» для відкриття дверей, і пасажиру трамваїв №1, №2 чи №8 потрібно буде доторкнутися долонею до кнопки ззовні або зсередини транспортного засобу, тоді двері відчиняться. Щодо трамваїв №3 і №6, то водій теж на зупинці даватиме дозвіл, і ззовні можна буде натиснути долонею на кнопку, а зсередини на поручнях – «Стоп».

У «Львівелектротрансі» просять пасажирів бути уважними і доброзичливими та допомагати людям поважного віку, дітям та гостям міста, які можуть не відразу зорієнтуватися, як діяти на зупинках або у салоні трамваїв у «непікові» години.

Нагадаємо, що опалення у салонах трамваїв та тролейбусів вмикає водій за зниження температури до -2 градусів і нижче.

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!