Від сьогодні у Львові трамваї № 1 та 9 повертаються на звичні маршрути

4724 0
Сьогодні, 26 листопада, після піврічного ремонту для проїзду приватного та громадського транспорту відкриють вулиці Котляревського та Нечуя-Левицького.
фото: theinsider.ua

фото: theinsider.ua

Вже у п’ятницю, 25 листопада, на відремонтованих ділянках вулиць Котляревського та Нечуя-Левицького почали тестувати трамваї. Про це повідомляють у прес-службі міськради. Очікується, що вулиці стануть повністю проїзними з другої половини суботи, 26 листопада. Відтак трамваї №1, 9 та 11 відновлять рух за звичними маршрутами.

Читайте також: Скільки львів’ян скористалися трамваєм на Сихів за 5 днів

Як розповіли в ЛКП «Львівелектротранс», на трамвайному маршруті №5 (вул. Торф’яна-Кн.Ольги) збільшать кількість трамваїв з 5-ти до 14-ти. Рух трамвайного маршруту №3 (пл. Соборна - Кн. Ольги) поки не планують відновлювати.
 

На ділянках виконали такі роботи:

- із заміни водопровідних мереж;

- із санації каналізаційного колектора на вул. Котляреського;

- замінено каналізаційний колектор на вул. Н.Левицького;

- замінено випуски ринв і оглядових колодязів;

- змонтовано трамвайну колію в повному обсязі;

- міжколійний простір замощено бруківкою в повному обсязі;

- влаштовано підвищену платформу на трамвайні зупинці на вул. І.Нечуя-Левицького, доступну для людей з особливими потребами.

«Тут замінено всі інженерні мережі, водопровідні мережі, центральний водогін, підключення, замінено частини газопровідних мереж, замінено колектор на вулиці Нечуя-Левицького, проведено санацію на вулиці Котляревського. Наземна частина – дорожній одяг, бетонна основа, плити, трамвайні рейки – все замощено бруківкою, на тротуарі покладена плитка», – розповів начальник відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР Роман Заріцький.

Він також додав, що гарантійний термін на весь об’єм робіт – 10 років.

Загальна вартість будівельних робіт за договором підряду – 44 101,551 тис. грн. Підрядник – «Гарантспецбуд-Захід».

Додамо, вулицю Котляревського на ділянці від Чупринки до Нечуя-Левицького та вулицю Нечуя-Левицького на ділянці від Котляревського до Сахарова, закрили на ремонт закрили вздовж трамвайних колій у червні. Довжина ділянок – 414 м.

Нагадаємо, вул. Київська – Русових, де тривали подібні ремонтні роботи, відкрили для проїзду в суботу, 19 листопада.

Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!