Від сьогодні українці можуть обміняти паспорт на ID-картку

9848 0
Раніше ID-картку можна було отримати лише при виготовленні нового документа чи при заміні у 25 та 45 років.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

Із 1 листопада громадяни України зможуть безкоштовно обміняти паспорт-книжечку на ID-картку. Відповідні зміни до  постанови Кабінету міністрів України внесли ще 3 жовтня.

Читайте також: Як львів’янам отримати ID-паспорт. Інструкція

Також, якщо українець не встигне впродовж місяця подати документи на вклеювання нового фото у паспорт-книжечку у 25 та 45 років, то йому обов’язково необхідно обміняти паспорт на картку. Заміна та відновлення документа коштує 279 грн. 

Додамо, що раніше паспорт нового формату могли отримати лише ті, хто виготовляв свій перший документ громадянина України у 14 років, ті, хто загубив чи зіпсував паспорт, або ж при зміні основної інформації у документі.

Читайте також: Усе, що треба знати про ID-картку. Міграційна служба відповіла на найпопулярніші запитання львів’ян

Нагадаємо, 21 березня 2018 року в Україні заборонили оформляти нові паспорти у вигляді книжечки. Втім нещодавно Верховний Суд України дозволив мешканці Житомирської області отримати паспорт старого зразка, оскільки «впровадження новітніх технологій не повинно бути безальтернативним і примусовим».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!