Від сьогодні українці можуть змінити місце голосування

2019 0
Змінити місце голосування можна до 15 квітня.
Фото: 112.ua

Фото: 112.ua

7 квітня ЦВК офіційно оприлюднила результати виборів президента України, тож відтепер українці можуть змінити місце голосування у другому турі. Про це повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Як проголосувати не вдома: в іншому місті, за кордоном, у війську

«Від сьогодні наші громадяни мають можливість змінювати місце голосування. І це також одна з причин, чому ми намагалися якомога швидше, не втрачаючи рівня професійності і ретельності, оглянути всі документи і вийти на підсумки голосування», – сказала під час брифінгу голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук..

Як і перед першим туром, відділи реєстру виборців працюватимуть у вихідні та в посиленому режимі, аби уникнути черг. Для того, щоб проголосувати не за місцем реєстрації, необхідно прийти у районний відділ реєстру виборців за місцем, де розташована обрана для голосування ДВК, і написати відповідну заяву. Змінити місце голосування можна до 15 квітня. При собі потрібно мати:

  • паспорт або інший документ, що посвідчує особу (військовий квиток, тимчасова посвідка на проживання),
  • документ, що підтверджує обґрунтованість вашого прохання про тимчасову зміну місця голосування (довідка з роботи, місця навчання, договір оренди квартири, право власності на нерухомість, путівка в санаторій тощо),
  • копії паспорта та документу для підтвердження.

Читайте також: Як власникам ІD-карток проголосувати на виборах президента

Нагадаємо, за результатами голосування першого туру, у другий тур президентських виборів виходять шоумен Володимир Зеленський (30,24%) та чинний президент Петро Порошенко (15,95%).

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!