Від сьогодні в Україні перестають працювати таксофони

3297 0
В Укртелекомі кажуть, що утримувати їх невигідно.
фото: zik.ua

фото: zik.ua

Від сьогодні, 1 лютого, в Україні відключають усі таксофони. Про це повідомили у пресслужбі Укртелекому.

За даними компанії, торік із таксофонів було в середньому 380 тисяч хвилин розмов на місяць, а у 2017 році – 900 тисяч хвилин на місяць.

«Сьогодні мережа нараховує близько 4,8 тисяч таксофонів, практично усі вони розміщені у містах. У середньому щодня з одного таксофона відбувається лише близько 2,5 хвилин розмов», – кажуть в Укртелекомі.

Читайте також: Країна у смартфоні. Коли з'явиться інтернет та зв'язок в інтерсіті Львів – Київ

А обладнання для такого виду зв'язку, додають у компанії, фізично і морально застаріло, до того ж, його виробляли за межами України.

«Протягом років послуга таксофонії є збитковою. Крім того, протягом останнього часу до компанії були неодноразові звернення від різних структур щодо розміщення таксофонів на комерційній основі, тобто зі сплатою Укртелекомом  орендної плати за  їх розміщення», – додають на підприємстві.

Тож надання послуги вирішили припинити.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!