Від сьогодні в Україні почали діяти нові правила в'їзду для іноземців

2197 0
За оновленими правилами, крім негативного ПЛР-тесту, іноземцям потрібно мати ще й поліс, виданий страховою компанією, зареєстрованою в Україні.
Фото: Перший

Фото: Перший

Від сьогодні, 24 березня, в Україні почали діяти нові правила в'їзду для іноземців, повідомляє Міжнародний аеропорт «Львів».

Читайте також: МОЗ хоче зробити негативний ПЛР-тест умовою в'їзду в Україну

Зокрема, усім без винятку іноземним громадянам, незалежно від країни прибуття, для перетину українського кордону необхідно мати:

  • поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, виданий страховою компанією, зареєстрованою в Україні, що покриває витрати, пов'язані з лікуванням Covid-19, обсервацією, і діє на весь термін перебування в Україні;
  • негативний результат ПЛР-тестування на Covid-19, яке проведено не більше ніж за 72 години до перетину державного кордону.

Громадянам України для перетину українського кордону необхідно мати

  • негативний результат ПЛР-тесту, який проведено максимум за 48 годин до в'їзду.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

У разі відсутності тесту потрібно:

  • встановити додаток «Дій вдома» і піти на 14-денну самоізоляцію
  • або достроково завершити самоізоляцію, здавши упродовж 48 годин ПЛР-тест і отримавши негативний результат.

Нагадаємо, Кабінет міністрів запровадив обов’язковий негативний ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не пізніше, ніж за 72 години, для іноземців при в’їзді в Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!