Від сьогодні за містом потрібно вдень вмикати фари

1430 0
Від сьогодні, 1 жовтня, транспортні засоби мають рухатися на заміських дорогах з увімкненим світлом фар у денну пору доби.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

Відповідно до пункту 9.8 Правил дорожнього руху, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2013 року № 111 “Про внесення змін до Правил дорожнього руху”, що вступили в дію 15 квітня цього року, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Основна мета цієї вимоги – зменшення ризику виникнення дорожньо-транспортних пригод на позаміських дорогах, шляхом додаткового позначення транспортного засобу, що рухається.

За рух без увімкненого ближнього світла фар штрафуватимуть на суму від 421 гривні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!