Від сьогодні зросли штрафи за паркування на місцях для людей з інвалідністю

2799 0
Із 26 жовтня в Україні збільшується сума штрафів за необлаштування паркових місць для автомобілів людей з інвалідістю та паркування на них.
фото: www.autocentre.uа

фото: www.autocentre.uа

Ща паркування звичайних автомобілів на місцях, призначених для людей з інвалідністю, штрафуватимуть суворіше. Про це на брифінгу в Києві повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв, інформує IA ZIK.

«Вступає в дію довгоочікуваний Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю», – сказав Князєв.

Читайте також: Підземні паркінги у Львові: навіщо, де, коли і як

За його словами, для поліції зараз важливим буде внесення певних змін в дорожньому русі, визначення місць для паркування, встановлення попереджувальних знаків.

«Це ще не зроблено, але хочу запевнити, ми зробимо це дуже швидко», – зауважив Князєв.

У свою чергу заступник голови НПУ Костянтин Бушуєв, розповів, що відповідно до змін, за необлаштування біля будинків, торговельних та інших закладів місць для парковки автомобілів людей з інвалідністю та за незаконне прикріплення спецзнаків штрафи збільшаться до 60-100 неоподакованих мінімумів доходів громадян. Тобто до 1020-1700 грн.

Закон також передбачає, що співробітники поліції мають право на блокування припаркованих у заборонених місцях транспортних засобів інших громадян і транспортування їх на штрафмайданчик.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!